A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

ABC szerint > Pogácsa - wyw.hu

Tartalom:

pogacsa.wyw.hu

A bogácsi pogácsa halom
A bogácsi pogácsa halom
http://rekordok.blog.hu/page/44?token=33cde153c475fd301a7c1dfd4806a85a

A több éves hagyományra visszatekintő bogácsi főzőverseny keretében az esemény szervezői, Csetneki László főszervező vezetésével a rendezvény helyszínén összegyűjtöttek több mint húszezer darab, különféle méretű, fajtájú és számos előállító által készített pogácsát, amelyekből összeállították az ország legnagyobb pogácsahalmazát. A rekordkísérlet előkészítése során számos pogácsakészítő jelezte részvételi szándékát a kísérlettel párhuzamosan zajló pogácsaversenyen. A verseny során szakmai zsűri értékelte a beadott pogácsák minőségét, amelyek a bírálat után a pogácsahalmazba kerültek.

rekordok.blog.hu
A pogácsa története
A pogácsa története
http://pogacsafutar.hu/a_pogacsa_tortenete/pogacsatortenet.php

A pogácsa egy kerek,sós aprósütemény, amely nagyon sokfelé ismert,de leginkább a Kárpát-medencében és a Balkánon népszerű. Neve visszavezethető a tüzet jelentő latin "focus" szóra, s onnan délszláv közvetítéssel került hozzánk mai alakjában. Ha kimondjuk a szót: "pogácsa", az általunk ismert közkedvelt eledelre gondolnak nemcsak a szomszédos népek, de még Törökország lakói is. Legrégebbi nemzeti étkünk egyike, a pogácsa "ősét" a történetírók szerint már a honfoglalás idején is fogyasztották eleink.Eredetileg a hamuban sült pogácsa parázson sült kenyeret jelentett, azaz egy nagy lapos kenyérféle lehetett.

pogacsafutar.hu
A tökéletes pogácsa - recept
A tökéletes pogácsa - recept
http://hvg.hu/gasztronomia/20100125_tokeletes_pogacsa_recept

A pogácsa az egyik legrégebbi és legkedveltebb sütnivaló a magyarlakta vidékeken, de sok más nemzetnél is. A magyar nyelv a délszláv pogača elnevezést vette át (ami eredetileg lepényt jelent). Nézzük meg, hogy manapság hány fajtáját is készítik a pogácsának. Az elkészítés módja többféle lehet, például leveles, kelesztett, csak gyúrt vagy kevert. Az ízesítés pedig fajtától függetlenül sajtos, tejfölös, túrós, juhtúrós, töpörtyűs, káposztás, vajas, hájas, magos, burgonyás, hagymás, zöldfűszeres, és persze mindezek különböző variációi. Tippek, trükkök, fortélyok...

hvg.hu
András napi hájas pogácsa
András napi hájas pogácsa
http://www.nosalty.hu/andras_napi_hajas_pogacsa_recept_33941

A disznótoros vacsorák étrendjében sok helyen szerepel a hájas pogácsa, amelyet friss hájból készítenek, és gyakran tesznek a disznótorra meghívott távozó vendégek kóstolójába is.

www.nosalty.hu
Angol pogácsa (édes teapogácsa)
Angol pogácsa (édes teapogácsa)
http://lifeadvice.blog.hu/2015/01/23/angol_edes_pogacsa

Tálalás Általában angol tea mellé szokás tálalni. Az angolok jam-mel és clotted cream-mel fogyasztják, az utóbbi egy nagyon sűrű tejszín. Mascarpone-vel is kipróbálható, bár nem ugyanaz, vagy tálaljuk egyszerűen vajjal és angolos dzsemmel (amely darabosabb, mint a lekvár).

lifeadvice.blog.hu
Anihami - Vajas pogácsa
Anihami - Vajas pogácsa
http://anihami.blogspot.com/2009/05/vajas-pogacsa.html

Vajas pogácsa - Anyukám receptje szerint. Ezt a fajtát szeretem a legjobban. Ha jön hozzánk sosem felejt el sütni nekünk ilyet, így nekem ritkán kell csinálni, de most megkívántam...

anihami.blogspot.com
Oldal leírása
pogacsa.wyw.hu: Pogácsa receptek. Sajtos, krumplis, tejfölös, vajas, burgonyás, káposztás, tepertős pogácsa recept.
Gyűjteményünkben 132 válogatott pogácsa témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 132 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 13440