Hasznos tippek, fortélyok, pogácsa sütéshez > Pogácsa - wyw.hu

Tartalom:
Talált weboldalak ebben a kategóriában: Hasznos tippek, fortélyok, pogácsa sütéshez > 8 weboldal. Kategória leírása: Hasznos tippek, trükkök, fortélyok, tanácsok pogácsa sütéshez. Hírek, cikkek, érdekességek.

pogacsa.wyw.hu Rendezés: PageRank szerint | Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Pogácsa - Wikipédia
Pogácsa - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Pog%C3%A1csa

A pogácsa egy kisebb kerek, általában sós sütemény, de létezik édes változata is. A Kárpát-medencei, a balkáni és a török konyha jellegzetes terméke. Elterjedt változatai a burgonyás, vajas, tepertős, juhturós és káposztás pogácsa. Hasonló néven ismert a Kárpát-medence és a Balkán népeinél (ausztriai német pogatschen, szlovén, horvát pogača) A név a latin focus („tűz”) szó képzett alakjából, a focacea-ból („sült tészta”) származik olasz nyelvi közvetítéssel. Mind a mai napig létezik Olaszországban egy lapos kenyérféle, melynek neve focaccia (ejtsd: fokáccsa). Hasonló nevű, de kissé eltérő kenyérféle a franciáknál a fougasse, a spanyoloknál pedig a hogaza.

hu.wikipedia.org
A pogácsa története
A pogácsa története
http://pogacsafutar.hu/a_pogacsa_tortenete/pogacsatortenet.php

A pogácsa egy kerek,sós aprósütemény, amely nagyon sokfelé ismert,de leginkább a Kárpát-medencében és a Balkánon népszerű. Neve visszavezethető a tüzet jelentő latin "focus" szóra, s onnan délszláv közvetítéssel került hozzánk mai alakjában. Ha kimondjuk a szót: "pogácsa", az általunk ismert közkedvelt eledelre gondolnak nemcsak a szomszédos népek, de még Törökország lakói is. Legrégebbi nemzeti étkünk egyike, a pogácsa "ősét" a történetírók szerint már a honfoglalás idején is fogyasztották eleink.Eredetileg a hamuban sült pogácsa parázson sült kenyeret jelentett, azaz egy nagy lapos kenyérféle lehetett.

pogacsafutar.hu
Kedvencünk, a pogácsa!
Kedvencünk, a pogácsa!
http://www.nlcafe.hu/gasztro/20071003/kedvencunk_a_pogacsa/

A pogácsát egyszerûen nem lehet nem szeretni. Az igazán elvetemült fanatikusok már a nyers tésztát is bõszen csipegetik, aztán ott toporognak a sütõ ajtajánál, várva a kis forró tallérokat, majd az éj leple alatt elfogyasztják a maradékot… Ki ne emlékezne a magyar népmesék ifjú legénykéjére, aki elindult világot járni, tarsolyában egy hamuban sült pogácsával. És egykoron mi magunk is útnak indultunk vele, hiszen a hazai ballagási hagyományok szerint – amit a legtöbb iskolában még hűen őriznek – a ballagótarisznyában az iskolai fénykép mellett legtöbbször ott lapul a hamuban sült pogácsa is...

www.nlcafe.hu
A tökéletes pogácsa - recept
A tökéletes pogácsa - recept
http://hvg.hu/gasztronomia/20100125_tokeletes_pogacsa_recept

A pogácsa az egyik legrégebbi és legkedveltebb sütnivaló a magyarlakta vidékeken, de sok más nemzetnél is. A magyar nyelv a délszláv pogača elnevezést vette át (ami eredetileg lepényt jelent). Nézzük meg, hogy manapság hány fajtáját is készítik a pogácsának. Az elkészítés módja többféle lehet, például leveles, kelesztett, csak gyúrt vagy kevert. Az ízesítés pedig fajtától függetlenül sajtos, tejfölös, túrós, juhtúrós, töpörtyűs, káposztás, vajas, hájas, magos, burgonyás, hagymás, zöldfűszeres, és persze mindezek különböző variációi. Tippek, trükkök, fortélyok...

hvg.hu
Pogácsa sütése hogyan? (fórum)
Pogácsa sütése hogyan? (fórum)
http://www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&topicid=215524

Pogácsa sütése hogyan? (Nők Lapja Cafe - Fórum) Hasznos tippek, tanácsok, ötletek.

www.nlcafe.hu
Index Fórum - receptek
Index Fórum - receptek
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9078731

Index Fórum - Konyhaasztal - Pogácsa receptek témában. Receptek, hasznos tippek, tanácsok.

forum.index.hu
A bogácsi pogácsa halom
A bogácsi pogácsa halom
http://rekordok.blog.hu/page/44?token=33cde153c475fd301a7c1dfd4806a85a

A több éves hagyományra visszatekintő bogácsi főzőverseny keretében az esemény szervezői, Csetneki László főszervező vezetésével a rendezvény helyszínén összegyűjtöttek több mint húszezer darab, különféle méretű, fajtájú és számos előállító által készített pogácsát, amelyekből összeállították az ország legnagyobb pogácsahalmazát. A rekordkísérlet előkészítése során számos pogácsakészítő jelezte részvételi szándékát a kísérlettel párhuzamosan zajló pogácsaversenyen. A verseny során szakmai zsűri értékelte a beadott pogácsák minőségét, amelyek a bírálat után a pogácsahalmazba kerültek.

rekordok.blog.hu
Angol pogácsa (édes teapogácsa)
Angol pogácsa (édes teapogácsa)
http://lifeadvice.blog.hu/2015/01/23/angol_edes_pogacsa

Tálalás Általában angol tea mellé szokás tálalni. Az angolok jam-mel és clotted cream-mel fogyasztják, az utóbbi egy nagyon sűrű tejszín. Mascarpone-vel is kipróbálható, bár nem ugyanaz, vagy tálaljuk egyszerűen vajjal és angolos dzsemmel (amely darabosabb, mint a lekvár).

lifeadvice.blog.hu
Oldal leírása
pogacsa.wyw.hu: Pogácsa receptek. Sajtos, krumplis, tejfölös, vajas, burgonyás, káposztás, tepertős pogácsa recept.
Gyűjteményünkben 132 válogatott pogácsa témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 132 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 13440